Un “M’agrada” de Facebook, incompliment de l’ordre d’allunyament

Incompliment de l’ordre d’allunyament en fer un “M’agrada” al Facebook de la víctima

 

[dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”50%” class=”” id=””]E[/dropcap]l passat 20 de novembre, l’Audiència Provincial de Madrid va resoldre una sentència condemnatòria en què s’estima que hi ha hagut l’incompliment d’una ordre d’allunyament en haver fet un “m’agrada” a una publicació del Facebook de la víctima.

La víctima, durant l’any 2016, va denunciar al condemnat per amenaces. El jutge establí una ordre d’allunyament que consistia en la prohibició a què l’agressor s’acostés a la víctima, al seu domicili o llocs freqüentats per ella a menys de 500 metres, així com la prohibició de comunicacions per un període de sis mesos.

 

L’agressor enviava de manera reiterada missatges i publicacions a la víctima a través de Facebook

 

Tot i aquesta mesura de protecció adoptada, els atacs i amenaces van continuar via electrònica a través de Facebook. En ella, l’agressor enviava de manera reiterada missatges i publicacions a la víctima. Per aquest motiu la víctima interposà una nova denúncia que arribà a l’Audiència Provincial de Madrid, basada en la persecució insistent de l’agressor en contactar amb la víctima a través de les xarxes socials.

L’Audiència Provincial de Madrid va estimar la demanda per considerar provat que el condemnat publicava a Facebook missatges dirigits a la víctima, de manera reiterada i persistent amb l’ànim de causar a la víctima un neguit i temor constant.

L’Audiència no considera que el més important sigui el que diuen els missatges. Sinó el mal estar, neguit i temor constant que es causa a la víctima. I, donat que a l’agressor se li havia diagnosticat un quadre bipolar, tal fet augmentava el risc que les amenaces es duguessin a terme.

 

Com a conclusió…

Per aquest motiu, l’Audiència dicta sentència. En ella condemna al denunciat a no poder contactar amb la víctima de cap manera. Ni personal ni digital. És a dir, ni a través de missatges via correu electrònic ordinari, Instagram, fent “m’agrada” a les publicacions de Facebook, etc.

Qualsevol d’aquests contactes es considerarà com un incompliment de l’ordre d’allunyament. D’aquesta manera es protegeix a la víctima no només en l’àmbit físic sinó també psicològic.

 

Ramió Advocats som un bufet d’advocats a Girona. Contacti’ns i l’ajudarem amb la seva defensa jurídica

Publicat el: gener 8, 2018Categories: Noticies, PenalTags: , , , ,