Un “M’agrada” de Facebook, incompliment de l’ordre d’allunyament

Incompliment de l’ordre d’allunyament en fer un “M’agrada” al Facebook de la víctima

El passat 20 de novembre, l’Audiència Provincial de Madrid va resoldre una sentència condemnatòria en què s’estima que hi ha hagut l’incompliment d’una ordre d’allunyament en haver fet un “m’agrada” a una publicació del Facebook de la víctima.

La víctima, durant l’any 2016, va denunciar al condemnat per amenaces. El jutge establí una ordre d’allunyament que consistia en la prohibició a què l’agressor s’acostés a la víctima, al seu domicili o llocs freqüentats per ella a menys de 500 metres, així com la prohibició de comunicacions per un període de sis mesos.

L’agressor enviava de manera reiterada missatges i publicacions a la víctima a través de Facebook

Tot i aquesta mesura de protecció adoptada, els atacs i amenaces van continuar via electrònica a través de Facebook. En ella, l’agressor enviava de manera reiterada missatges i publicacions a la víctima. Per aquest motiu la víctima interposà una nova denúncia que arribà a l’Audiència Provincial de Madrid, basada en la persecució insistent de l’agressor en contactar amb la víctima a través de les xarxes socials.

L’Audiència Provincial de Madrid va estimar la demanda per considerar provat que el condemnat publicava a Facebook missatges dirigits a la víctima, de manera reiterada i persistent amb l’ànim de causar a la víctima un neguit i temor constant.

L’Audiència no considera que el més important sigui el que diuen els missatges. Sinó el mal estar, neguit i temor constant que es causa a la víctima. I, donat que a l’agressor se li havia diagnosticat un quadre bipolar, tal fet augmentava el risc que les amenaces es duguessin a terme.

Com a conclusió…

Per aquest motiu, l’Audiència dicta sentència. En ella condemna al denunciat a no poder contactar amb la víctima de cap manera. Ni personal ni digital. És a dir, ni a través de missatges via correu electrònic ordinari, Instagram, fent “m’agrada” a les publicacions de Facebook, etc.

Qualsevol d’aquests contactes es considerarà com un incompliment de l’ordre d’allunyament. D’aquesta manera es protegeix a la víctima no només en l’àmbit físic sinó també psicològic.

Ramió Advocats som un bufet d’advocats a Girona. Contacti’ns i l’ajudarem amb la seva defensa jurídica