Conduir sense punts al permís és delicte penal

El Tribunal Suprem adverteix que conduir sense punts al permís és delicte penal i no només una falta administrativa

El Tribunal Suprem, mitjançant tres recents sentències, adverteix que la conducció amb el permís sense vigència per la pèrdua dels punts constitueix un delicte penal. Així, deixarà de ser només una falta administrativa.

Conduir sense punts al carnet és un delicte tipificat a l’article 384 del Codi Penal. La qüestió que es planteja davant el Tribunal Suprem consisteix a determinar si és un delicte de risc abstracte o bé un delicte de risc concret. És a dir, si es requereix o no la posada en perill de manera concreta a la seguretat viària.

Conduir sense punts és indicatiu que el conductor no té les característiques adequades per conduir un vehicle

En aquest sentit, l’Alt Tribunal manifesta que la pèrdua de punts del permís de conducció per les sancions rebudes és indicatiu que el conductor no té les característiques adequades per conduir un vehicle. I menysprea les normes de circulació legals, fet que suposa haver posat reiteradament en perill el bé jurídic protegit.

Com a conclusió…

Així, les referides resolucions fixen el criteri per tal que existeixi el delicte. Mitjançant aquest criteri, no es requereix un element addicional de posar en risc concret la seguretat viària. I és que, encara que el conductor no la posi en perill ni realitzi una maniobra antireglamentària, es considerarà delicte i podrà ser condemnat fins i tot amb pena de presó.

D’aquesta manera, conduir sense punts al carnet suposa un delicte penal. En cas que es trobi en aquesta situació, necessitarà l’ajuda i assessorament d’experts com el nostre equip d’advocats a Girona.

Ramió Advocats som un bufet d’advocats a Girona. Contacti’ns i l’ajudarem amb la seva defensa jurídica

Publicat el: desembre 11, 2017Categories: Noticies, PenalTags: , , ,