Una tablet, la prova per un acomiadament disciplinari

Les dades del GPS de la tablet d’un treballador poden utilitzar-se com a prova per fonamentar un acomiadament

Recentment el Tribunal Superior de Justícia d’Astúries ha admès com a prova les dades del GPS de la tablet d’un treballador. L’objectiu era justificar un acomiadament disciplinari -regulat aquest a l’article 54.1 de l’Estatut dels treballadors-.

La part demandant és un treballador a temps complet que realitza tasques de comercial. No té horari ni establiment de treball fix. I percep el pagament de dietes quan s’ha de desplaçar fora del domicili.

L’empresa demandada va advertir en diverses ocasions al treballador que incorria en un incompliment reiterat i sistemàtic de la seva jornada laboral de 8 hores. I és que era habitual que no realitzés visites a clients o potencials clients. A més a més de no complir gairebé amb cap activitat laboral.

L’empresa va entregar una carta al treballador advertint-lo abans de l’acomiadament

Al litigi, el treballador va al·legar que no es complien els requisits de l’article 54.1 de l’Estatut dels Treballadors. Ho defensava dient que no existia un incompliment greu i culpable. L’empresa rebatia tals arguments amb dades mensuals que comparaven el rendiment del treballador durant els anys anteriors a l’acomiadament, i el de l’any de l’acomiadament -veient que el mateix havia disminuït-.

També aportava una carta entregada al treballador. En ella, l’advertia que, si continuava amb aquesta passivitat laboral, hi hauria conseqüències. Així com dades del GPS de la tablet -la qual li havia proporcionat l’empresa com a eina de treball-. En ella es demostrava que molts dies en què al·legava estar treballant fora de casa, no era cert. I mentia, a més, sobre la seva localització als migdies per poder cobrar les dietes.

Com a conclusió…

Finalment, d’acord amb totes les proves practicades, el Tribunal Superior de Justícia d’Astúries resol que el demandant ha transgredit la bona fe contractual en no donar exacte compliment a les seves obligacions laborals i haver percebut compensació d’unes dietes i despeses que no havien estat realitzades.

Ramió Advocats som un bufet d’advocats a Girona. Contacti’ns i l’ajudarem amb la seva defensa jurídica

Publicat el: desembre 22, 2017Categories: Laboral